Artbuchta

TÝDEN s BUCHTOU celodenní menu

Minimální minimum pro plynulý TÝDEN s BUCHTOU

Aktuální fb skupina 2025

Klikni na RECEPT a hodí Tě to na video

Večerní příprava - 30 minut

PŘÍPRAVA

  • Ovesné vločky nejprve pořádně propláchneme, necháme v namočené vodě. Až je všechna zelenina nakrájena, znovu propláchneme, dáme čistou vodu, CHIA, sůl, JOGURT kokosový .
BACHA když JE FAKT VEDRO, ZKVASÍ TO OPRAVDU HODNĚ …. v teplých měsících stačí bez jogurtu a jogurt dát až při servírování
  • ČOČKU taky DOBŘE propláchnout. ČERVENOU čočku propláchnout několikrát do čista.
  • Zeleninu si rozdělit na jednotlivá jídla do krabiček, ať je vaření co nejjednodušší. Množství a druhy zeleniny nechám na vás. Dá se s tím neskutečně experimentovat. Směs na kaši lze i NASTROUHAT.
  • těsto na TOFUBURGERY se skládá z uzeného TOFU, spařené cibule, česneku, hořčice a soyovky a mouky

SNÍDANĚ

VAŘÍME

  • směs na KAŠI dáme na plamen a PROHŘÍVÁME, nemělo by to projít varem, než zvláční může to trvat cca 10 minut 
  • Vroucí vývar osolím, přidám zeleninu dle druhu ( brokolici a vše zelené později ) uvařím cca 7 minut. Vypnu plamen, do ještě skoro vroucího vývaru přidávám MISO PASTU ( rozmíchám v naběračce ), zamíchám celek a nechám odležet pár minutek.

    Při servírování přidám POSYPKU, ŠŤÁVU ze zázvoru, KLÍČKY – dle chutí, zdravotního stavu a zásob.

  • Zeleninu na kaši dám lehce restovat na pánev se solí a olejem. Maličko podliju vodou.
  • SERVÍRUJEME

VAŘÍME s večerní přípravou akce a

TĚSTO NA TORTLILU - cca 6 ks

  • vyrobíme TĚSTO na tortilly, sůl, kurkuma, mix – dáme péct na vymazanou pánev, dělá se dlouho určitě 5-7 minut. Test otočitelnosti … z druhé strany stačí chvilka.
  • Když se dělá tortilla, na jiné pánvi zatím připrav ZELENINU, lehce restovat napleji se solí . Maličko podliju vodou. Můžeš přidat tofu.
  • SERVÍRUJEME dle sezóny s tím, co zrovna je. Neměla jsem polníček, ten si tam dám ráda. Můžeš přidat jakoukoliv uvařenou obilovinu ( quionou, rýži, pohanku, jáhly …)
  • je v tom fajn dresing – stačí smíchat jogurt s tahini nebo lžičkou hořčice.
  • pokud Ti ráno zbude polívka, uchovej v termosce a na oběd, jak když NAJDEŠ 🙂

VAŘÍME

  • TOFUBURGERY :těsto vytáhneme z lednice, tvarujeme MOKRÝMA RUKA, burgery obalujeme v sezamu, pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut na 180°C, v půlce opatrně obrátíme obracečkou
  • BATÁTOVÁ KAŠE : uvaříme batáty v osolené vodě, vodu slijeme ( já to piju místo polívky), přidáme kousíček vegemásla a ovesnou smetanu, pomačkáme vidličkou
  • SERVÍRUJEME dle sezóny, moc dobré to je s kvašenou zeleninou, salátkem

POPIS

suchá část

mokrá část

Smícháme suchou část, dobře promícháme, aby se kypřící prášek a soda dostaly všude. Přimícháme zbytek ingrediencí z mokré části. U tohoto dezertu netřeba mixovat zvlášť. Dobře promícháme a rozdělíme do formiček. Konzistence by měla být spíše tužší.
Pečeme na cca 180°C cca 20-25 minut. Vždy vkládáme do předem rozehřáté trouby. Od chvíle, kdy spojíme mokrou a suchou část pracujeme rychle. Chemická reakce jede 🙂

KDO TO CELÉ SPÁCHAL ?

MILOVNICE JÍDLA

MATKA

KRESLÍŘKA

KRESLÍM, FOTÍM A STRAŠNĚ RÁDA VAŘÍM, PEČU A JÍM : ).  RÁDA BYCH SVÉ ZNALOSTI PŘEDALA A VNESLA DO TOHO ZÁVAŽNÉHO TÉMATU ZDRAVÉHO STRAVOVÁNÍ TROŠKU HRAVOSTI A LEHKOSTI. SAMA SE STRAVUJI NA ZÁKLADĚ MAKROBIOTICKÝCH PRINCIPŮ, PŘEVÁŽNĚ ROSTLINĚ SKORO 10 LET. ODRODILA JSEM TAK 3 DĚTI A MÁM SROVNÁNÍ, JAK TĚLO FUNGUJE NA BĚŽNÉ STRAVĚ A JAK NA TÉTO. 

VŠECHNY OBRÁZKY A FOTKY ZDE JSOU Z MÉ DÍLNY. 

ing. arch. Martina Müller Ondrušová, IČO 75419211     

TĚŠÍM SE NA SPOLEČNOU AKCIČKU : )

 

NĚCO SPOLU UPEČEM !!!

cropped-cropped-cropped-ARTBUCHTA_logoWeb_IKONA-scaled-1.jpg

Ing.arch. Martina Müller Ondrušová

artbuchta@artbuchta.cz

© 2025 Artbuchta.cz