Quinou propláchneme pořádně po namočení ( klidně celou noc ), začneme mixovat. Pokud to nejde, přilijeme trošku vody.
Ořechy v tomto receptu nahrazují mouku a přináší tuk, tedy NENAMÁČET. Jen v případě, že máme čas je zase usušit.
Ořechy nasekáme v mixéru a vmícháme do směsi quinoi a vody. Mouku můžeme přisypávat postupně.
Ten poměr hodně záleží, kolik vody stihla nasát quinova a kolik musíme přilít, aby to šlo pomixovat.
Peče se cca 10 – 12 minut korpus samotný a pak se může dát omáčka a posyp. Pečeme dalších třeba 3-5 minut.
Má kompletní amynokyseliny ( jako v masu ), pěknou škálu sacharidů, vysoký podíl bílkovin, kýbl vitámínů, minerálů…
Je ti VEDRO ? Udělej si salát, který zasytí!
Recept pro 4-5 lidí :
namočit na pár hodin, ideálně přes noc, propláchnout a dát vařit se solí na 15-20 min. Vody cca 1 cm nad hladinu. Případně dolévat.
Teplá zelenina :
Zeleninu nakrájet, dát na pánev trošku oleje, půl lžičky soli a pak vrstvit cibule, batát, mrkev. Maličko zalít vodou a zlehka dusit cca 15 min.
Studená zelenina :
nahrájet
Dressing:
Postup :
Dáme vařit QUINOU.
Na pánev nebo do hrnce dáme dusit zeleninu.
Mezitím si nakrájíme čerstvou zeleninu.
V tom nám můžou krásně pomoct děti, většinou krájení milují.
Až je všechno uvařeno, tak to smícháme guinou, teplou zeleninu, studenou zeleninu a dressing.
Podáváme se lžičkou koprového dresingu.
Ing.arch. Martina Müller Ondrušová
artbuchta@artbuchta.cz