Artbuchta
cropped-cropped-cropped-ARTBUCHTA_logoWeb_IKONA-scaled-1.jpg

minikurz
NENÍ VEJCE jako VEJCE

ÚVODNÍ VIDEO PODÍVEJ 🙂

Co nás čeká ? Jak to bude vypadat ?

Seznam ingrediencí na tisk dle jednotlivých receptů

suroviny můžeš koupit TADY : 

Co nás čeká ? Jak to bude vypadat ?

Seznam ingrediencí na tisk dle jednotlivých receptů

suroviny můžeš koupit TADY : 

Co budeš POTŘEBOVAT v kuchyni ?

Kromě běžného vybavení, budeš potřebovat ruční mixér na ořechy a formu na vajca 🙂 

Pokud žádnou formu nemáš, tak si pořiď tu hladkou. Je vhodná i na pečení i na čokovajíčka.

webinář CUKR bez NÁSLEDKŮ

do kurzu ZAMLSÁME, fest můžeš naskočit za PŘEDPRODEJNÍ cenu ještě :

Days
Hours
Minutes

DETAILY KURZU TUDY :

Jednotlivé recepty

EFEKTIVITA

Pokud chceš vyzkoušet všechny recepty. Pak si rozpusť NAJEDNOU všechnu ČOKOLÁDU.

Začni pečenými VAJÍČKY. Nech vychladnout.

Pak si rozpusť NAJEDNOU všechnu ČOKOLÁDU. Z části udělej BONBONKY a čokovajíčka. 

Pak udělej krém, kterým nazdobíš část vajíček. Část čokolády by Ti měla zůstat na lízátka.

Část pečených vajíček rozdrob + to co jsi odřezala a spoj s krémem. Vytvoříš tak těsto na lízátka.

Agarové bonbónky jsou otázkou tak 10 minut, udělala bych je úplně nakonec.

KLIKNI NA RECEPT, KTERÝ CHCEŠ

ČOKOLÁDOVÁ VAJÍČKA

RECEPT

Kakaovou hmotu s máslem rozehřejeme ( ideální teplota je 40-43°C), přidáme sladidlo, ochutnáme 🙂

Nalijeme do formičky a zchladíme. Je dobré udělat druhou vrstvu čokolády kolem okrajů.

Vajíčka opatrně vyndáme.

do kurzu ZAMLSÁME, fest můžeš naskočit za PŘEDPRODEJNÍ cenu ještě :

Days
Hours
Minutes

DETAILY KURZU TUDY :

NÁPLŇ VAJÍČEK

ČOKOBONBONY

RECEPT

Kakaovou hmotu s máslem rozehřejeme ( ideální teplota je 40-43°C), přidáme sladidlo, ochutnáme 🙂

Nalijeme do formiček a necháme ztuhnout.

Bonbónky opatrně vyndáme.

AGARBONBONY

RECEPT

Pyré, pomerančovou šťávu mícháme s agarem, javorovým sirupem ( můžeme přidávat postupně a sladkost testovat )v hrnci a krátce povaříme stačí přivést k varu a vařit 10 s. Provedeme test agaru, protože každý sáček může fungovat trošku jinak. Pokud směs ztuhne, pak je hotovo. Pokud neztuhne přidáme lžičku agaru a znova přivedeme k varu. Nakonec smícháme šťávu z jednoho citrónu.

UPEČENÉ VAJÍČKO

RECEPT

Namočíme lněné semínko ( 3 lžíce do cca 0,5 dl vody ) na 3-4 hodiny a pak pomixujeme na hladkou hmotu. Nebo zalije horkou vodou stačí 15 minut. 

Rozehřejeme troubu na 170°C.

Nasekáme mandle na mouku. Smícháme sypké části ( mandle, kokos, mouka ), přidáme kypřící prášek a jedlou sodu.

Smícháme mokré části : kokosový olej, rýžový sirup, jogurt, citrón, octy, lněný mix

Spojíme mokrou a suchou část. Pracujeme rychle. Soda s octem pracuje …

Vložíme do formy na vajíčka a PEČEME cca 20 minut na 170°C.

Každá trouba peče jinak. Hlídat. Necháme vychladnout a seřízneme vajíčko do rovna.

Zdobení :

 

KRÉM JE STEJNÝ JAKO DO DORTOVÝCH LÍZÁTEK

 

100g čokolády dle návodu

50g kokosové smetany ( nebo tuhá část z plechovky od kokosového mléka)

 

Můžeš dosladit třeba javorovým sirupem ( má větší sladovost a přitom se to už moc nenaředí ).

Takto vzniklý krém vložit do zdobičky a zdobit 🙂

Nechala jsem zdobit děti a tento FEKALLOOK se dal celkem obstojně zachránit nakladením sušenými malinami 🙂

 

ps : VAJÍČKA JSEM SEŘÍZLA, ABY BYLA ROVNÁ

VAJÍČKO jako LÍZÁTKO

RECEPT KRÉM

Kakaovou hmotu s máslem rozehřejeme ( ideální teplota je 40-43°C), přidáme sladidlo, ochutnáme 🙂

Přidáme kokosovou smetanu. Zamícháme a máme KRÉM.

PŘÍRODNÁ BARVIVA :

červené – prášek z červené řepy

zelené – matcha tee

oranžové – kurkuma ( tady opatrně, když se dá moc, bude to ostré )

růžové – nasekat lyofilizované maliny

bílá – kokos

 

oříšky a barviva

do kurzu ZAMLSÁME, fest můžeš naskočit za PŘEDPRODEJNÍ cenu ještě :

Days
Hours
Minutes

DETAILY KURZU TUDY :

NĚCO SPOLU UPEČEM !!!
a hodně toho spolu zamlsáme

cropped-cropped-cropped-ARTBUCHTA_logoWeb_IKONA-scaled-1.jpg

Ing.arch. Martina Müller Ondrušová

artbuchta@artbuchta.cz

© 2025 Artbuchta.cz