Inspirovaný u marusekaveg, taky posílám Marušce pusinu : )
Aneb jak vyrobit z buchty, která by se už nesnědla, luxusní dortík : )
PROSTĚ JI POMIXUJTE !!!
Uvařte pudink ( já poprvé TAPIOKOVÝ ) a přídejte JAHODY : )
Recept na TAPIOKOVÝ PUDINK :
- 100 g TAPIOKOVÝCH PEREL namočíme přes noc
- plechovka KOKOSOVÉHO MLÉKA ideálně taky nechat v lednici přes noc, aby se oddělila voda od tuhé části
- hrnek KEŠU namočit přes noc
- RÝŽOVÝ SIRUP
- 1 KOKOSOVÝ JOGURT Planton nebo z Lídlu
- VANILKA
Vodu z perel slijeme a přidáme vodu z kokosového mléka,
(TUHOU ČÁST SI NECHÁME NA POZDĚJI) vaříme cca 10 minut do změknutí.
Perly jsou nasáklé vodou, tak by měla voda z plechovky stačit.
Rýžový sirup to taky dost naředí a záleží, kolik to chcete osladit.
Byla jsem překvapena, jak má tapiok nasládlou chuť.
Přidala jsem asi polévkovou lžíci rýžového sirupu.
Necháme vychladnout a do studeného pudinku přimícháme tu tuhou část kokosového mléka a kokosový jogurt.
Z kešu slijeme vodu, propláchneme a namixujeme na hladkou hmotu.
Jde to i v případě, že máte pouze ruční mixér jako já.
Výrazně mi pomohlo dát je do vyššího hrknu a přidat tam trošku toho pudinku.
Všechno smícháme dohromady.
Necháme ztuhnout cca půl hodiny v mražáku.
Pak už jsem skládala do skleniček, trošku namixované buchty, jahody na plátky, pudink a pořád pěkně dokola.