Hummus

HUMMUS je pro mne forma univerzálního ŠTĚSTÍ.

Je fajn dát si ho s pitou, s chlebem, s batátem, salátem, ke špagetám, jen tak ….

Toto universální štěstí je dobré mít připraveno v lednici skoro vždy : )

Na obrázku špaldové špagety z DM, restovaný pórek a cuketou a napařenou brokolicí a hummusem.

ZÁKLADNÍ RECEPT inspirace dle jimejinak.cz

Recept :
  • 2-3 cibule
  • hodně oleje ( na celé dno hrnce )
  • sůl půl lžičky
  • římský kmín mletý 2 lžičky
  • česnek 2-3 stroužky
  • uvařená cizrna 1 hrnek (2dl)
  • umeocet
  • TAHINY
Pokud chcete dostat krémovější podobu, pak  přidejte do hrnce k varu petržel větší.
Postup :
Na oleji orestujeme cibuli, osolíme. 
Římský kmín.
Pokud chcete zjemnit petrželí, pak přidáme nakrájenou petržel, 
zalijeme troškou vody a mírně dusíme do měkka.
CIZRNA.
Na závěr varu přidáme česnek.
Mixujeme.
Přidáme TAHINI 2-3 lžíce. Dle chuti.
Dochutíme UMEOCTEM 1 lžíce.
V receptu je tepelně uvařená zelenina kvůli stravitelnosti. 
Syrová cibule i česnek můžou být hůř stravitelní.
TYP NA UVAŘENÍ CIZRNY :
namáčejte klidně 48 hodin, vodu slívejte a měňte, namáčejte s řasou KOMBU  a vařte v papiňáku s přidáním trošky UMEOCTA. Krásně to změkne a prdíky taky nebudou : )

ADZUKI BORŠČ

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

cropped-cropped-cropped-ARTBUCHTA_logoWeb_IKONA-scaled-1.jpg

Ing.arch. Martina Müller Ondrušová

artbuchta@artbuchta.cz

© 2021 Artbuchta.cz