Je fajn dát si ho s pitou, s chlebem, s batátem, salátem, ke špagetám, jen tak ….
Toto universální štěstí je dobré mít připraveno v lednici skoro vždy : )
Na obrázku špaldové špagety z DM, restovaný pórek a cuketou a napařenou brokolicí a hummusem.
ZÁKLADNÍ RECEPT inspirace dle jimejinak.cz
Recept :
2-3 cibule
hodně oleje ( na celé dno hrnce )
sůl půl lžičky
římský kmín mletý 2 lžičky
česnek 2-3 stroužky
uvařená cizrna 1 hrnek (2dl)
umeocet
TAHINY
Pokud chcete dostat krémovější podobu, pak přidejte do hrnce k varu petržel větší.
Postup :
Na oleji orestujeme cibuli, osolíme. Římský kmín. Pokud chcete zjemnit petrželí, pak přidáme nakrájenou petržel, zalijeme troškou vody a mírně dusíme do měkka. CIZRNA. Na závěr varu přidáme česnek. Mixujeme. Přidáme TAHINI 2-3 lžíce. Dle chuti. Dochutíme UMEOCTEM 1 lžíce.
V receptu je tepelně uvařená zelenina kvůli stravitelnosti. Syrová cibule i česnek můžou být hůř stravitelní.
TYP NA UVAŘENÍ CIZRNY :
namáčejte klidně 48 hodin, vodu slívejte a měňte, namáčejte s řasou KOMBU a vařte v papiňáku s přidáním trošky UMEOCTA. Krásně to změkne a prdíky taky nebudou : )