Adzuki boršč

Vydatná polévka nebo taky hlavní jídlo a polévka v jednom tedy EINTOPF : )


Recept:

  • 1,5 hrnky uvařených ADZUKI FAZOLI 
  • 1 cibule
  • 2 střední mrkve
  • 1 ŘEPA klidně větší ( ta je zásadní ! nevynechat )
  • 1 petržel
  • kousek celeru

místo brambor doporučuji dát batát nebo kedlubnu, ale nemusí být ani jedno,

to přidávám podle toho, zda servíruji s přílohou( jako na obrázku ) nebo bez

  • kvašené zelí – 2 velké hrsti
  • česnek
  • koření polévkové : 4 pepře, 4 nové koření,  2 bobkové listy
  • UMEOCETs ním opatrně až nakonci, pokud je potřeba dodat slanou a kyselou chuť
  • zeleninový vývar ( lze přidat řepu do základu ) nebo voda z fazolí
  • ROSTLINNÁ SMETANA – za mě super značka Planton kokosová smetana ( má ta např. Lídl)


POSTUP :

Na oleji osmahneme lehce cibuli, osolíme.

Zalijeme horkým vývarem. 

Přivedeme k varu a už tam padá řepa na kostičky nakrájená.

Bobkový list, pepř a nové koření.

Necháme vařit 5-10 minut .

Mezitím si nakrájíme ostatní kořenovou zeleninu, taktéž na kostičky.

Přidáme, vaříme do měkka 7-10 min ( dle tvrdosti vody ).

Přicházejí na řadu fazole, necháme prohřát.

Před koncem varu přidáme 1-2 stroužky česneku, necháme chviličku povařit.

Nakonec přidáme na jemno nakrájené zelí – BACHA to nevaříme, zabili bychom 

lactobacily.

Podáváme s rostlinnou smetanou a nasekanou petrželkou. 

Na obrázku s jáhly, lze s chlebem nebo bez pokud přidáte batáty do základu.

Batáty se vaří nejkratší dobu a jsou vítaným zdrojem sacharidů a vitamínů.

ŠVESTKOVÝ KOLÁČ

KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA

BROKOLICOVÝ KRÉM

cropped-cropped-cropped-ARTBUCHTA_logoWeb_IKONA-scaled-1.jpg

Ing.arch. Martina Müller Ondrušová

artbuchta@artbuchta.cz

© 2021 Artbuchta.cz