Vydatná polévka nebo taky hlavní jídlo a polévka v jednom tedy EINTOPF : )
Recept:
- 1,5 hrnky uvařených ADZUKI FAZOLI
- 1 cibule
- 2 střední mrkve
- 1 ŘEPA klidně větší ( ta je zásadní ! nevynechat )
- 1 petržel
- kousek celeru
místo brambor doporučuji dát batát nebo kedlubnu, ale nemusí být ani jedno,
to přidávám podle toho, zda servíruji s přílohou( jako na obrázku ) nebo bez
- kvašené zelí – 2 velké hrsti
- česnek
- koření polévkové : 4 pepře, 4 nové koření, 2 bobkové listy
- UMEOCET – s ním opatrně až nakonci, pokud je potřeba dodat slanou a kyselou chuť
- zeleninový vývar ( lze přidat řepu do základu ) nebo voda z fazolí
- ROSTLINNÁ SMETANA – za mě super značka Planton kokosová smetana ( má ta např. Lídl)
POSTUP :
Na oleji osmahneme lehce cibuli, osolíme.
Zalijeme horkým vývarem.
Přivedeme k varu a už tam padá řepa na kostičky nakrájená.
Bobkový list, pepř a nové koření.
Necháme vařit 5-10 minut .
Mezitím si nakrájíme ostatní kořenovou zeleninu, taktéž na kostičky.
Přidáme, vaříme do měkka 7-10 min ( dle tvrdosti vody ).
Přicházejí na řadu fazole, necháme prohřát.
Před koncem varu přidáme 1-2 stroužky česneku, necháme chviličku povařit.
Nakonec přidáme na jemno nakrájené zelí – BACHA to nevaříme, zabili bychom
lactobacily.
Podáváme s rostlinnou smetanou a nasekanou petrželkou.
Na obrázku s jáhly, lze s chlebem nebo bez pokud přidáte batáty do základu.
Batáty se vaří nejkratší dobu a jsou vítaným zdrojem sacharidů a vitamínů.