Má kompletní amynokyseliny ( jako v masu ), pěknou škálu sacharidů, vysoký podíl bílkovin, kýbl vitámínů, minerálů…
Je ti VEDRO ? Udělej si salát, který zasytí!
Recept pro 4-5 lidí :
namočit na pár hodin, ideálně přes noc, propláchnout a dát vařit se solí na 15-20 min. Vody cca 1 cm nad hladinu. Případně dolévat.
Teplá zelenina :
1 cibule
Zeleninu nakrájet, dát na pánev trošku oleje, půl lžičky soli a pak vrstvit cibule, batát, mrkev. Maličko zalít vodou a zlehka dusit cca 15 min.
Studená zelenina :
nahrájet
Dressing:
Postup :
Dáme vařit QUINOU.
Na pánev nebo do hrnce dáme dusit zeleninu.
Mezitím si nakrájíme čerstvou zeleninu.
V tom nám můžou krásně pomoct děti, většinou krájení milují.
Až je všechno uvařeno, tak to smícháme guinou, teplou zeleninu, studenou zeleninu a dressing.
Podáváme se lžičkou koprového dresingu.
Ing.arch. Martina Müller Ondrušová
artbuchta@artbuchta.cz